Colorado Charlie

 

Voor deze opdracht was ik gevraagd dor de Creative Director van Colorado Charlie om verschillende onderdelen van dit strandpaviljoen te decoreren met houten constructies met als inspiratie de decoratie van Into the Woods Festival en Wildeburg. Ik heb een zeecontainer bekleed, een toegangspoort gebouwd, een bar en het hoofdpodium bekleed, een DJ booth en een muntenkassa gebouwd. 

Al deze constructies en installaties zijn ontworpen gebouwd met gerecyclede materialen die van vorige keren dat dit paviljoen aan het strand stond. Je kunt hierbij denken aan materialen zoals schaaldelen, geschilderde steigerplanken, vloerdelen, oude palen en plaatmateriaal. Ook kwam ik hier zonder ontwerp en met geen idee van de beschikbare materialen. Alles is op locatie bedacht en ontworpen, en direct uitgevoerd waar het ontwerp stap voor stap ontstond.

LIGHTSHAPES

 

De eerste 3 in een serie van geometrische basisvormen. In dit geval gelijkzijdige vormen met een oplopend aantal zijden. Deze lichtsculptuur is ontworpen voor het landschap van Radio Kootwijk, voor het festival Grasnapolsky. Geïnspireerd op het idee dat spontaan verschijnende geometrische basisvormen heel contrasterend verschijnen, heb ik deze vormen gebouwd.

materiaal: melkwit plexiglas, hout, tl armaturen 

30. Icosahedron

 

Deze lichtsculptuur is ontworpen voor het landschap van Radio Kootwijk, voor het festival Grasnapolsky. Deze sculptuur is gebaseerd op een van de Platonic Solids, en komt ook vaak voor in de Sacred Geometry, waar deze vorm symbool staat voor water. Dit is de eerste door mij uitgevoerde vorm in een reeks van 5 Platonic Solids.

LightSpaceTime

 

Afstudeerproject voor de opleiding Interactive Performance Design aan de HKU. Deze lichtervaring is het resultaat van een onderzoek naar het sturen van de NU-ervaring bij publiek door middel van bewegend licht.

Fluorescent light cube

 

De eerste lichtsculptuur in de serie van geometrische lichtsculpturen gebaseerd op de Platonic Solids. Deze lichtsculptuur is ontworpen voor het landschap van Radio Kootwijk, voor het festival Grasnapolsky.